Gjett, tegn og skriv – leken

blomsterDenne leken kan gjøres på to ulike måter. Det er gøyere hvis det er flere med, for da forandrer tegningens mening seg kanskje flere ganger:)

1. måte:
Sitt i en ring.
Èn person får like mange lapper (Feks postit lapper) som det er personer. Hvis det er 8 personer, så får han/hun 8 lapper. Han eller hun tegner en ting på den øverste lappen. For eks et potetgull, en tann, en sykkel, vannhode, bringebær, englevinge, buss eller noe annet. (Skal kun tegne èn ting) Ingen må se hva som blir tegnet. Det kommer litt an på barnas alder, men det er mest morsomt hvis en har en regel at en har litt kort tid å tegne på. Ikke tegn masse detaljer.

Når den første har tegnet en ting, gir han/hun lappene til sidemann. Han får se på tegningen og legger den underst i bunken. På den øverste lappen må han skyndte seg å skrive hva han syntes tegningen liknet. Han har ikke lov til å spørre! Så gir han bunken til nestemann og da får hun kun se hva han har skrivd. Hun legger den lappen underst og skal nå tegne det som den forige skrev. Gøy hvis en ikke gjør det alt for lett for nestemann…

Fortsett sånn ringen rundt. Annenhver gang tegne og skrive. Når bunken kommer til den personen som tegnet først, så skal han el hun vise fram èn og èn lapp. Så får de svar på om alle har skjønt hva de andre har tegnet og skrivd:)

Det blir nesten som hviskeleken. Et ord kan etterhvert bli til noe helt annet!

2.
Den andre måten:
Alle får hver sin bunke med lapper. (Like mange som antall personer.)
Nå skal alle tegne hver sin tegning av en ting. Lederen sier når de må sende bunken til sidemann. Den skal se på tegningen og så legge den underst i bunken. Så skal alle skrive det som de mener den forrige tegnet. Etterpå leveres bunkene til nestemann som tegner det den forrige skrev osv. Når alle har fått tilbake den bunken de startet med, skal èn og èn vise fram sin bunke. Det blir mye latter da! 🙂 Plutselig har kanskje fem fjær blitt til ti høns:))

blomster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*