Lag spill til de små

PLUKK EPLER!
Tegn eller mal et fint epletre til hver deltager! (Eller kopier) Lag 18 hvite felt til epler på hvert tre. Til epler kan du bruke små dusker, brikker, knapper, sammenkrøllede silkepapirballer eller liknende.
Du må også ha en terning. Start med å legge alle eplene på treet. Kast terningen og plukk så mange epler som terningen viser. Nestemann gjør det samme med sitt tre, og sånn fortsetter spillet til en har plukket alle eplene. Førstemann som får plukket alle eplene på treet, vinner spillet!

image

 

 

 

 

 

 

 

EPLET!
Tegn et litt stort eple på et hvitt ark, og kopier så mange du vil ha. Klipp ut et eple og tegn omrisset av det på forskjellig farget ark. Lag streker sånn at eplet kan deles i seks biter. (Se på bildet under)
Skriv nummer 1-6 på bitene og klipp de ut.
Du trenger en terning til dette spillet.
Hvert barn får et «eple» i biter. Legg bitene utover. Kast terningen. Hvis du får for eksempel 1 på terningen, så kan du ta biten med 1-tallet på. Hvis du neste gang får 5 på terningen, tar du en bit med 5-tallet på osv. Hvis du neste gang også får 5, så må du sende terningen til nestemann. Den som først får puslet eplet ferdig, er vinneren!image

 

 

 

 

 

 

FYLL OPP BUSSEN!
Tegn og kopier bussen, sånn at hvert barn får en buss. Her kan jo barna selv klippe ut bilder av barn fra blader. Eller figurer fra tegneserier. Lurt å laminere de før de klippes i biter, eller lime de på tykt papir. På denne bussen er det plass til 11 passasjerer. Du trenger en terning. La barna kaste terningen etter tur. Legg på så mange passasjerer på bussen som terningen viser. Den som først fyller opp bussen vinner. Eller så kan du la de ta av passasjerene også, sånn at den som først fyller bussen og deretter tømmer bussen, vinner!
image

llLagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

2 kommentarer til «Lag spill til de små»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*