Kokosbollen

image Dette er nok en kake som for mange vekker minner fra 80 tallet. I vår familie blir den laget til jul. Vi elsker kokosboller, så hva er bedre enn en kjempekokosbolle? Den er superenkel å lage, så kom igjen!

Oppskrift:
Legg 6 plater gelatin i bløt i kaldt vann.
Etter ca 5 min koker du opp en halv kopp vann. Når vannet koker, så ta kjelen vekk fra platen. Ta de bløte gelatinplatene opp av det kalde vannet og legg de i det varme vannet. Rør til de er oppløst.

 

4 eggehviter
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
——————————————–
Pisk eggehviter, sukker, vaniljesukker og den oppløste gelatinen i 10 min (Mikser)
Strø kokos på et fat og sett ringen til en rund kakeform oppå kokosen.
Ha massen oppi og jevn den pent.
Settes kaldt en liten stund så den stivner.

Glasur:
1 plate kokesjokolade
Ca to ss delfiafett
Kokos til pynt
——————————————–
Smelt sjokolade med litt delfiafett i vannbad eller i mikrobølgeovn.  (Hvis du har noen perler syltevoks kan du ha det i, men det går fint uten). Fjern ringen til kakeformen. Smør glasuren oppå kaken og strø kokos over. Nytes med en god kopp kaffe:))
image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*