Deilig eplekake med vaniljekrem

Her er min skjønne niese Thelma i full sving med å lage eplekake.

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1,5 dl matfløte
75 g smør

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Fremgangsmåte 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (se tips). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og settes på et passende fat. 

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Tips 

Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen. (Pga vaniljekremen, syntes vi det var litt vanskelig å kjenne om kaken var ordentlig stekt. Vi lot kaken stå og sette seg litt før vi skar i den, og den var virkelig god og saftig!)

Denne flotte kaken smakte himmelsk!

Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har en familie! Denne uken fikk vi koselig besøk av blant annet min skjønne niese Thelma på 11 år fra Bergen😊. Hun bakte en kjempegod eplekake til oss, og den kan absolutt anbefales! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*