Mennesket

Dalai Lama ble spurt om hva som overrasket han mest vedrørende menneskeheten, og han svarte:

«Mennesket. De ofrer helsen for å tjene penger, og bruker deretter penger for å gjenvinne helsen. Og så er de så engstelige for fremtiden at de ikke nyter øyeblikket. Resultatet er at de verken lever i øyeblikket eller i fremtiden; De lever som om de aldri skal dø, og så dør de uten å egentlig ha levd!»

Dalai Lama

Dette er dype ord til ettertanke! Det er vel sånn for flere enn meg, at vi bruker mye tid og energi på å planlegge framtiden. Det som virkelig får meg til å stoppe opp og være til stede i nuet, er barnebarna. 

Når selveste sola, full av smittende glede kommer inn døra, eller gjemmer seg bak døra etter å ha ringt på…. Når veslemor på 2 roper «Bettebo» eller Gullet på 1,5 bryter gledesstrålende ut et «Dessæj» så skjønner selvsagt Bestemor at det er meg de mener😁 Eller når godgutta på 10 og 12 år ringer sjøl og spør så pent om de kan komme til Bestemor og Bestefar på overnatting, det er GULL😁❣️ Når Bestemor av og til henter skjønningen på 5 i barnehagen, og han kommer løpende og kaster seg rundt halsen min og han får kjøre Minicooper med takluka oppe og 60 talls rockemusikk på full guffe, ja sånne stunder er ubeskrivelige! Når vi hører lyden av FaceTime og vi kan ha en snakkis og kosestund med gullene våre på Askøy, og få del i hverdagen dems med to skjønne tvillinggutter på 2,5 år, som speiler hverandre og prater om kapp! Men aller koseligste er det når vi fysisk får de på fanget eller er ute og leker med dem. Snapchat er også gull!!!

Campinglivets gleder☀️ Bestefar og noen av barnebarna på vei til kiosken for å kjøpe is!

Å oppleve at 4 åringen vil være her lenger, og aller helst ligge over. Se hvordan hun storkoser seg med damedukken, leker kafé og smilet går nesten rundt. Å få holde lillegull på bare noen uker. Så lita og helt perfekt. Kjenne den nydeligste duft av baby, og se det lille ansiktet som smiler og prøver å si Bestemor!😄😄😄 Bestemor skjønner alt sånn vettu, hihi..👍🏻😁💖

Det er stunder som virkelig er verd å ta vare på💗💗 En verdifull tid som en aldri får igjen. Barn kommer ikke i reprise, men det gjør gjerne TV-program. Mobilen forsvinner heller ikke om du skrur på lydløs og legger den vekk for en stund. 

Vi må prøve å ta vare på den tiden vi har. Og det er nå. Livet er så utrolig skjørt og sårbart. Altfor mange får diagnoser som snur opp ned på hele livssituasjonen deres. Ulykker…

Vi vet at vi må arbeide og tjene penger. Men hvis jobben gjør oss syke, da bør vi kanskje stikke fingeren i jorda som det heter. Tenke over situasjonen. Kan vi gjøre en forandring? 

Uansett hvordan du har det idag, så vil jeg dele disse ordene med deg:

Om en dråpe vann var en KLEM, skulle jeg gitt deg havet.

Om en sky var et KYSS, skulle jeg gi deg himlen.

Om varme var KJÆRLIGHET, skulle jeg gi deg solen.

                                                                  Micke & Murre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*