Knutepunktkaker

Du syntes kanskje navnet lyder litt rart? Saken er at jeg er med som leder i en barnegruppe som heter Knutepunktet! Sist onsdag lagde hobbygruppa deilige små kaker, pyntet med masse søte og fargerike smarties. Kakene fikk derav navnet Knutepunktkaker😄 

En søt liten historie fra kvelden, fortalt av en mamma. Storebror fikk så lyst å smake på en kake, men lillebror på 5 år satt og tviholdt på den fine selvdekorerte posen sin som var fyllt opp med deilige kaker. Storebror bøy 100,- kroner for en kake, men lillebror sa nei! Storebror gav seg ikke, og lillebror som ikke helt har forståelsen for pengeverdi, endte opp med å selge ham en kake for 10,- kroner😆😊 Storebror var vel fornøyd😄😄😄

Her får dere oppskriften på kakene, så får det bli opp til dere om dere selger dem, nyter de alene eller spanderer de på gode venner!

Knutepunktkaker

200 gram smør

2 dl sukker

5 dl hvetemel

4 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2 store ss sirup

Smarties eller kakestrø til pynt

1. Sett ovnen på 175˚C

2. Rør smør og sukker hvitt.

3. Tilsett sirup og rør sammen.

4. Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver.  

5. Bland alt godt sammen.

6. Trill små kuler, klem de litt ned og pynt med smarties eller kakestrø. Sett de på et bakepapirkledt stekebrett. Det må være litt mellomrom mellom kakene.

7. Stekes midt i ovnen, ca 10-13 minutter. De skal være lyse, men stekt. De kan avkjøles litt på platen før de legges på rist.

Tips! Du kan også trille deigen til en pølse, trykke den flat og pynte med smarties eller kakestrø. Når kakene er stekt, så skjær dem på skrå. Se bildet. 

Her ser du hvordan du kan forme kakene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*