Flitylstekt andeblyst og deilig kake😄🎂👍🏼🍂🌾🌻

Herlighet for noen inholdsrike, opplevelsesrike og fantastiske dager jeg har hatt! Den ene dagen har faktisk tatt den andre😅😅😅

På torsdag var jeg med syklubben på konsert i Lillestrøm og hørte på Louis Jacoby. Videosnutten nedenfor er ikke fra konserten vi var på, men hentet fra You Tube.

En fenomenal visesanger med massevis av humor og formidlingsevne😄🤗 (Jeg har lagt ut et par av sangene hans her på bloggen tidligere). I forkant av konserten var vi ute på en koselig restaurant og spiste og skravlet. Ja du vet, er det syklubb så er det det. Man trenger absolutt ikke strikketøyet så lenge snakketøyet funker som det skal!😂

Mens vi satt der og nøt den gode maten så kommer ei søt asiatisk jente, eller var det dame?- bort og spurte om maten smakte? Ja sa vi og fortsatte å nyte maten mens snakketøyet gikk og latteren satt løst. Voksne damer har god tid. Lenge til konserten skulle begynne, så vi satt og vi satt… Men alt har en ende, så vi ga tegn til den søte kelnerinnen at vi ønsket å gjøre opp for oss. Og det var DA vi fikk problemer! Ikke det at vi ikke hadde penger, for det har voksne damer nok av, men….

Den søte kelnerinnen så først bort på Runa. » Du hadde flitylstekt and og løvin, det blil tlehundleogtlettitle kloner!» Jeg så bort på min kjære venninne, som heldig for henne kunne se ned i veska for å finne penger. Men så tittet hun opp på meg, og for dere som kjenner meg, vet at latteren min sitter løst. Ja ikke bare løst, men altfor løst, og helst når det ikke passer seg å le! Heldigvis hadde jeg et skjerf rundt halsen. Jeg prøvde å gjemme mitt lattermilde og sprengeferdige hode inni det. Men når en sitter og rister av innestengt latter, hva gjør man da?
Jeg prøvde å se ut på Lillestrøms vakre gater, men der var det ingen ting hverken  å le eller grine av. Ikke hjalp det å tenke på det tristeste jeg kom på heller, for dama som ikke kunne si R, fortsatte å prate, eller plate som hun sikkert ville sagt!  Jeg følte meg som han i eventyret om Askeladden. Han som hadde 7 somre og 7 vintre innabords. Bare at jeg hadde minst 14 latterkuler som holdt på å sprute ut!
Jeg klarte heldigvis å ikke gjøre altfor stor skam på oss, men da vi gikk ropte den søte kelnerinnen: «Hadetbla», men da kom jeg meg ganske fort ut av døra!

Jeg er ganske strengt oppdratt, og jeg VET at man IKKE skal le av folk. Dette har jeg til og med lært barna våre! Og her sitter Bestemor Esther helt forknytt av latter som vil ut, helt på feil tid og sted! Jeg gremmes. Huff og huff😂🙊

Jeg var litt ekstra spent på konserten, siden det var jeg som hadde invitert damene med! Men Louis Jacoby skuffet ikke🤗🎶Herlige viser flettet han sammen med morsomme replikker og elleville kåserier! Så befriende det er å kunne le uten å måtte holde latteren inni seg eller bak et skjerf😆😂 Nei her var det fri flyt!🎶🎶🤗

Mens jeg var på konsert, var Gubben min hjemme og tok imot to av mine skjønne søstre, en svoger og to nydelige nieser. De hadde tatt den lange veien fra henholdsvis Bergen og Kristiansand! Det ble skravling og kos til langt på natt da jeg kom hjem😂😂😂

På fredag dro hele bølingen inn til Tigerstaden, der det ble shopping og kos i fint høstvær!🌞🍂🌾🌻  Spesielt gøy var det for fjortissen Sanna, (som snart får svart belte i shopping) å gå fra den ene butikken til den andre i selveste Oslo. Det var nok høstferiens høydepunkt for henne i allfall:)) Far syntes nok ikke det var like gøy, men tålmodig var han! (Flinke Gunnar :))

Litt slappings resten av kvelden med beina høyt, mens den kjappe metoden av hjemmelaget pizza ble ble fortært😆😁

Så ble det lørdag. Siden tanter, onkel og nieser allerede var her, så tenkte vi at det hadde vært kos med litt flere. Dermed inviterte vi likegodt barn, svigerbarn og barnebarn til en litt forsinket bursdagsfeiring av Gubben! Før alle invaderte huset i Damvegen, så rakk jammen vi tre søstrene en herlig spasertur langt opp i skogen i sol og deilig vær også:)

Det ble en koselig ettermiddag/ kveld med stemning på topp! Barna ville ikke reise hjem, så de storkoste seg tydelig😆😄🎉. De største, hestegale barna var ute og så på hester, lekte kafé, spilte døball, spiste masse og koste seg🤗👍🏼

Så kom søndag, og vår langveisfarende gjestene måtte reise hjem til jobb og skole.
DA dro gubben min Asbjørn og jeg inn til Folketeateret i Oslo. Vi var på den fantastiske og berømte forestillingen/ musikalen Les Miserable. Det er fjerde gang jeg ser den, men jeg blir aldri lei! En mektig historie. Helt fabelaktige sangere som formidler historien på en måte så nakkehårene reiser seg og tårene renner🤗🎶. Resten av søndagskvelden ble avslappende og rolig.

Mandag Kl 08:00 ble jeg oppringt og spurt om jeg kunne jobbe ekstra idag. Jadda, det skulle bare mangle, siden verdens snilleste sjef lot meg avspasere fredagen;)

De neste dagene blir «normale», iallfall fram til torsdag, trur eg… Da tar vi fly til Bergen for å besøke sønn, svigerdatter og gullegullene våre Liam og Lukas på 1,5 år😄😄💙💙
På lørdag skal vi i bryllup til nevøen vår Fred Owe og hans skjønne Alise! Vi gleder oss masse!😂💕 Men etter DET, DA…….

Har du lyst å lage en kake litt utenom det vanlige? Jeg lagde denne på lørdag, og den fikk «bein å gå på» 🤗
Nøttemarengs med frisk eplekrem, himmelsk karamell og ristede nøtter:

4 store eggehviter
175 gr sukker
150 gr malte hasselnøtter eller mandler

Pisk hvitene og tilsett sukker litt etter litt.
Rør forsiktig inn malte nøtter eller mandler.
Legg bakepapir i langpannen. Jeg smører litt olje på papiret, for da løsner det lettere.
Smør marengsen utover med en spatel el l.
Stekes på 150 grader ca 40 min. nederste rille i ovnen.
Avkjøles på rist.

Karamellsaus:
3 dl kremfløte
3 ss mørk sirup
1,5 ss vaniljesukker
75 gram melis
Litt salt (Prøv deg fram med 1/4 ts)

Kok alt på svak varme i minst 30 min, gjerne lenger!  Massen skal bli tykk. (Jeg pleier å sette den til koking før jeg starter med å lage bunnen.) Du må røre av og til. Avkjøles når den er ferdig.

Fyll:
3 dl kremfløte
1 bx seterrømme
1,5 ss sukker
3 grønne, syrlige epler i små terninger. (Eplene må skrelles.)

Montering:
Del bunnen i to, sånn at du får to rektangler.
Ha ca halvparten av eplekremen på den ene bunnen. Bruk en skje og fordel litt av karamellsausen over.
Legg på den andre bunnen, resten av eplekremen og hell resten av karamellen over kremen. Pynt med eplebåter og ristede hasselnøtter.

Kaken er glutenfri!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*