Middag til mange…

Syntes du koteletter er tørt og kjedelig? Da må du prøve denne oppskriften! Den er utrolig enkel, for den ordner seg sjøl når du har fått den i ovnen🤗 Du må selvsagt koke poteter eller ris, og tilbehør som grønnsaker eller en salat. 

Til en full langpanne med koteletter trenger du:
6 dl kremfløte, 2 bokser créme fraiche, 1 dl soyasaus, 2 -4 rødløk og 2-4 ts sambal oelek eller litt fersk chili. (Sambal oelek er chilipasta)

Rør sammen ingrediensene til sausen. Gi det gjerne et oppkok (Du trenger ikke å gjøre det, men sausen kan skille seg litt om du ikke gjør det.) Ha litt salt og pepper på kotelettene før du tømmer sausen over. 

Stekes i 175˚C varm ovn i 1,5 time. Da får du en kjempegod saus som du siler før servering og kotelettene er møre og saftige😁👍🏻 

Personlig liker jeg nakkekoteletter best, men her hadde jeg også noen sommerkoteletter i frysen som jeg brukte. De trenger ikke saltes.
Jeg lagde en salat av 2 mango, 1 avokado og litt rødløk. Tilsatte litt sambal oelek og skviset litt sitron over.  Jeg serverte poteter, brokkoli, tyttebærsyltetøy og denne salaten til. 
En genial rett som rekker til mange! Du kan selvsagt halvere den.
Til dessert kokte jeg halve, skrelte pærer i sukkerlake ca 20 min. De skal være møre, så kjenn med en kniv. Til denne kjelen hadde jeg ca 2,5 dl sukker i vannet. En kanelstang, 2 stjerneanis, revet skall av en halv sitron og frø fra vaniljestang. Du må ha så mye vann at det dekker pærene. Når de var kokt, satte jeg kjelen ut i snøen til avkjøling🤗  Serverte pærer med krem, ristede nøtter og karamellsaus. Nammmm!  NB! Jeg glemte å ta bilder av den ferdige maten dandert!🙈 Men jeg håper dere likevel har blitt inspirert til å prøve! 

Her finner du oppskrift på karamellsaus. https://bestemoresther.no/bestemors-oppskrifter/nottebunn-med-eplekrem-og-karamell/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*