HJERTEROMMET

Som mange av dere vet, så bor jeg i Nannestad kommune. Det er ei bygd noen få mil nord for hovedstaden. Nannestad ligger i Akershus. Den grenser i nord mot Gran og Hurdal, i øst mot Eidsvoll og Ullensaker, i sør mot Gjerdrum og i vest mot Nittedal og Lunner. Området er på 341 km2 og det bor litt i underkant av 12000 mennesker her🤗.

Her ser vi flytårnet på Oslo lufthavn Gardermoen. Ca halve flyplassen ligger i Nannestad Kommune.

Jeg flyttet hit i 1979 og har blitt veldig glad i bygda vår. Masse koselige folk, og ikke minst vakker natur😁❤️ Det bygges massevis av hus og leiligheter i bygda vår, mye pga stor innflytting til kommunen.

Det er vel i Nannestad som alle andre steder, mange fine hus og fasader. Men hva skjules bak alle disse fasadene? Sikkert mange glade og lykkelige mennesker, men garantert mange som opplever livet som tungt og vanskelig. Grunnen kan være sorg, ensomhet og sykdom eller dårlig økonomi. Vi har så lett for å se på den eller den, at de har det så bra. De må være så lykkelige! Men hva vet vi egentlig om hva som skjuler seg bak en fin fasade? 

Julen nærmer seg med stormskritt, og jeg tenker at denne tiden er som et forstørrelsesglass. Alt blir forstørret, eller forsterket. Både de gode og de vonde og vanskelige følelsene.

Hva skjules bak vakre fasader?

Mange barn ønsker seg rådyre julegaver. Hva gjør foreldre som ikke kan eller har råd til å etterkomme slike ønsker? Alle vil jo at barna skal glede seg til jul og få det de ønsker seg. Men blir barna mer lykkelige om de får de dyreste slalomskia eller den tøffeste mobilen? 

Midt bygda vår, finnes et helt spesielt rom. HJERTEROMMET.  Hjerterommet er et samarbeid mellom Overraskelse AS og kirkene i Nannestad. Det er et diakonalt satsningsområde som er helt utrolig bra!

I selve Hjerterommet kan du komme for å handle overraskelser til deg selv eller andre, gi bort til noen som trenger det eller bare for å slå av en prat.

Har du dårlig økonomi, kan du få med deg mat. Du kan også få ting du kan gi i gaver, om du ikke har råd til å kjøpe.

Her er litt av det de hadde på julemarkedet.

Sist lørdag var det julemarked i Hjerterommet. Da hadde de i tillegg brukt noen av kirkekontorenes lokaler som ligger i samme bygg. De serverte kaker og kaffe og disse nydelige menneskene som jobber her tok imot alle som kom med varme smil og vennlighet💖 

I tillegg til klær, har de også leker, pynt og mat🤗❤️

Primus motor er diakon Svein Arne Bergli, sammen med kona Inger Hilde og flere frivillige. 

Svein Arne er diakon og ordner med varme både ute og inne🤗💖

Jeg legger ved plakaten som stod i siste menighetsblad. Her kan du selv se hva slags tilbud de har. Jeg tar av meg hatten for disse fantastiske menneskene med sine store hjerter💖. Her snakker vi nestekjærlighet!

Kommunen vår blir rikere med sånne engasjerte og rause folk! I tillegg drives Overraskelse AS. Gå gjerne inn på linken under, og les om «Overraskelser» som jeg la ut på bloggen for ei tid tilbake.

https://bestemoresther.no/andakt/overraskelser/

Jeg hilser dere med et bibelvers fra Salme 138 vers 3

Den dagen jeg ropte, svarte du meg. Du gav meg mot og kraft i sjelen.

Jeg ønsker dere alle gode dager og Guds velsignelse!

Og helt til slutt, siden det er advent og snart jul, vil jeg minne om et tips fra Finsk husmorforbund:

«Hvis du ikke skal feire jul inni skuffer og skap, er det helt unødvendig å vaske der før jul.»

Klem fra Bestemor Esther💕💛🧡❤️💙💜💚💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*