Hva gjør vi nå?

Det er vel høyst sannsynlig ingen som har svar på dette, bortsett fra en innstendig bønn fra myndighetene om at vi må holde oss hjemme. Men hva betyr det egentlig i praksis? Dag ut og dag inn. Med utålmodige barn og ungdom. Foreldre som er superbekymret for jobb, økonomi og hvordan en kan klare alle utfordringer i kjølvann av dette. Det å bli fratatt friheten vår, det er vondt, men selvsagt viktig i disse tider!

Hvis du er i en situasjon med kanskje både hjemmekontor og barn, og du ikke aner hvordan du skal klare å løse dette, så skal jeg gi noen tips. For det første, så er det alltid skumlest i starten. Jeg husker så godt da jeg kom hjem med min førstefødte, hvor skummelt det var! Ville jeg klare denne oppgaven? Men livet er fint på den måten at selv om det er kaos i starten, så kommer vi inn i rutiner. Så kan vi kjenne på at det går bedre enn vi fryktet!

Mitt råd er følgende: Del opp dagen i bolker eller økter om du vil. Har du skolebarn, så vet både du og barnet når skolen starter. Pass på at frokost er spist før skolestart! Du kan f eks bli enig med barnet om hvor lenge den første timen skal vare. Sett på alarm, så glemmer dere ikke tiden. Ta en liten pause før neste økt. Gi oppmuntring og positive tilbakemeldinger!

Midt på dagen kan dere ha gym. Enten gå en tur, eller la barnet være gymlærer innendørs for de voksne. Vær med og ha humor og le sammen😄 Det skader ikke! Ta pause fra mobil/data når dere har lunsj. Vær til stede og prat sammen. Kanskje dere kommer nærmere hverandre.
La barnet være med å sette opp en plan for middager noen dager fremover. Kanskje de også kan være med å lage middag? La de få oppgaver som å rydde inn/ ut av oppvaskmaskinen, vaske bordet osv.

Det kan være lurt å legge inn bolker der barna selv få bestemme om de vil se på TV, iPad, tegne, leke osv.

Det er viktig å legge merke til de små, men viktige lyspunktene…

Hva med å bake litt? Barnebarnet mitt Tormod hjalp meg å bake både denne deilige appelsinkaka med sjokolade (se oppskrift nedenfor) og kjempegode horn🤗 Jeg skal legge ut oppskrift på disse senere😄

Jeg legger med en link til en morsom aktivitet som kan gjøres ute i hagen, i en park, i skogen eller innendørs:

https://bestemoresther.no/hobby/aktivitet-bilder/


Her er link til en annen aktivitet med en historie, som jeg tidligere har postet:

https://bestemoresther.no/hobby/konglebilder-og-konglenes-hemmelige-hemmelighet/

Appelsinkake med sjokolade. Denne oppskriften fikk jeg av en kjær venninne Bodil, som dessverre døde for noen år siden.

Oppskrift:

3 egg

2 dl farin

150 gr smeltet og avkjølt smør

2 ss appelsinsaft (bruk gjerne litt revet appelsinskall også)

50 gr kokesjokolade

2,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

———————————

Pisk egg og farin til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Tilsett hakket sjokolade, appelsinsaft, hvetemel og bakepulver. Bland til en klumpefri røre. Helles i en smurt rund form 24 cm.

Stekes 175˚C i ca 40-45 min.

Glasur:
Melis og appelsinsaft (du kan bruke juice) blandes sammen til glasur. Stryk det pent over den stekte, avkjølte kaken. Pynt med kakestrø. Nå er det bare å koke kaffe, blande saft, skjære kake og kooose seg😁😁😁

Det er godt vi går en lysere årstid i møte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*